Pappa

Gästblogg- 2012-03-16

Idag när jag var på väg till jobbet lyssnade jag på på Season in the sun och började tänka på pappa. Tänk om han varit här nu så skulle han kunna ge mig råd, sånna råd bara en pappa kan ge en.  Tänk om jag kunde få en kram av pappa och få känna hans slitna ”raffe” skjorta mot min kind. Jag vet att pappa sitter på en brygga i Nagiala och fiskar bland körsbärsträden. Jag vet också att han ser det jag göra och utan att jag vet om det guidar han mig genom livet.

Pappa var sjuk och nu får han äntligen vila. När vi väl började ställa ultimatum hade pappa blivit för sjuk. Tänk om vi hade hade haft kunskap om alkoholism. Vi på Trygga Barnen vill ta bort skammen och sprida kunskap om sjukdomen alkoholism.Varför ska det vara sån tabu. Det är en sjukdom som vilken som helst. Inga barn ska behöva må som jag gjorde pga fördomar och för lite kunskap.

Idag ska jag föreläsa efter föreställningen ”Vem har sagt att det ska vara vacker”. Det kommer vara två gymnasium skolor som först kommer se pjäsen och sen kommer jag prata.

Nästa vecka ska jag gå Prime for life kursen – det ser jag jättemycket fram emot!