Övning ger färdighet

Gästblogg- 2011-10-03

Jag kom att tänka på det igår, när jag mailade till en tjej. Jag har även berättat om det i lösa drag, här i bloggen, någon gång tidigare.

Jag har alltid får vara ”det femte hjulet” när vi ska någonstans, pga mitt kassa lokalsinne. Jag hade svårt med att lägga på minnet, hur jag skulle gå för att komma till de olika ställena i butiken. Jag hatade förut att tex åka till ställen som Ullared, för att det är stort och alltid lika mycket folk.

För ett par år sen, började jag lära mig hur jag skulle gå för att komma till olika ställen… jag har till och med börjat lägga dågra delar av vägarna, bitvis på minnet. Jag som trodde att jag ALLTID skulle vara den som inte hittar NÅGONSTANS

Jag har lärt mig hur jag går för att komma till sjukhuset från en av parkeringarna för att nämna något exempel. (det kanske låter fjuttigt, men för mig betyder det mycket.)

När jag är trött, lägger jag inga vägar på minnet.

Jag behöver inte en skylt som säger t.ex: ”Hem till Cissi 50 km” Det är positivt.

Hur gör ni för att lära er hitta till platser? Räcker det för er att memorera småsaker, som vägledning?

Dela gärna med er av era små tips.

Kram på er!