Öppna upp ditt fönster

Gästblogg- 2012-08-27

Nu var det länge sen jag bloggade sist.. Förlåt!

Oj vad sommaren har gått fort. Jag jobbat största delen av sommaren förutom en lång helg då jag och en kompis tog en sista minuten till Paris, det var underbart och dit vill jag tillbaka.

Sist jag var i Paris var med både mamma och pappa och jag var runt 10 år. Jag har ett starkt minne därifrån och det var förutom Effieltornet.. haha att pappa skrev mitt namn och adressen på min arm om jag skulle komma bort. Pappa tänkte alltid ett steg längre. Har en fin bild jag hittade på mig och pappa som jag lägger upp, det är från en fotoautomat när jag var runt fem år. På¨bilden ser man verkligen glimten i pappas ögon, friska pappa. Den glimten försvann när pappa blev sjuk i sin alkoholism. Jag och pappa hade alltid nya upptåg på gång när jag var liten. Jag har väldigt många starka minnen kvar från mina yngre år med min friska pappa och det är jag oerhört tacksam för. Det tror jag är för att jag fick så bra professionell hjälp som gjorde att jag fick kunskap och förstod tidigt att det inte var mitt fel att pappa blev sjuk och hur många brev jag än skickade skulle ändå inte göra att pappa sökte hjälp och bara för att han inte sökte hjälp älskade han mig inte utan att det var sjukdomen som bestämde. Det gjorde att jag bestämde mig för att ta avstånd från pappa för att jag mådde inte själv bra av att umgås med pappa när han druckit eftersom jag inte kände igen MIN pappa i honom. Det gjorde att jag kunde fokusera på alla mina fina minnen med pappa.

Låten jag lägger upp idag är ”Öppna upp ditt fönster” – Lisa Ekdahl. Jag kommer aldrig glömma när jag och pappa stod och mimade till Lisa Ekdahl men framför allt låten 2Vem vet” i vårt frukostrum med ”mini mikrofonen” jag fick ett år i julklapp. Då var det mycket skratt och glädje.Jag och mina kompisar brukade uppträda med Grease när våra föräldrar hade middag och de tog sig tid och stanna upp middagen för att titta på vår ”intränade dans..” ”Öppna upp ditt fönster” betyder mycket för mig, jag tycker texten är fantastisk och när jag hör den tänker jag tillbaka till den varma och kärleksfulla stämningen som var hemma hos oss innan pappa belv sjuk. Jag tänker tillbaka på den pappa med levande ögon och ett ärligt skratt. Jag saknar den pappan något frukansvärt men jag vet att han har det bra nu och har koll på mig.