Operation strax innan jul

Gästblogg- 2017-11-15

Tanken på att den stora operationen är här, både skrämmer mig och får mig att hoppas på att jag inte kommer att behöva fler operationer efter den här. Håll tummarna för att det blir så. Har fått reda på att den planerade operationen blir i mitten av december – med andra ord runt Lucia. Det börjar nästan bli en tradition att jag ligger på sjukhus när det händer något stort i sverige. Satt på akuten när Eurovision sändes med Sanna Nielsen som då tävlade för Sverige i Köpenhamn.
När hon året efter var kommentator låg jag inlagd.

På min 30-årsdag firade jag den inte hemma, som jag normalt gör. Då var jag på sjukhuset över dagen.
Nu  finns risken att jag ligger på sjukhus vid Lucia och har jag tur får jag fira julen hemma med min familj och min älskade pojkvän.

Av tidigare erfarenhet vet jag att en sådan stor operation gör ONT och kroppen kommer strejka på ett eller annat sätt. Känslor kommer att strömma genom kroppen både högt och lågt.
Måste redan nu börja leta efter några tunna mössor att ha på mig inomhus. Dels för att dölja alla ärr som finns, men också för att inte bli kall om huvudet. Håret brukar användas för att täcka/dölja shunten och var den sitter. Slipper på så vis få frågor om ”bulan”. Ger mig själv möjlighet att leva ett ganska vanligt liv, när jag slipper tänka på att jag har den. Under de senaste 8 åren så har mina operationer fått otroligt stort fokus. Nästa år hoppas jag få rikta om mitt fokus till hästarna och ridsporten i stället.
Jag är ju mer än min diagnos. Jag är idrottare inom ridsporten och författare. Vore skoj att föreläsa om den resan i framtiden.

Vidare uppdatering kommer!