Ofrivilligt val

Gästblogg- 2012-10-19

Jag lever ett liv, med en rad svårigheter, och medfödd problematik, tack vare alkoholskadorna som jag fick – ett ofrivilligt val.
Har inte valt att sova oroligt om nätterna. Har inte valt att födas muskelsvag. Jag får ta konsekvenserna av mammas handlande. Jag har skrivit den sista meningen, ett par gånger tidigare.
Jag får ta smällen för hennes dåvarande okunskap om kombin alkohol och graviditet.

Jag har legat mååånga nätter, bara under de tre sista åren, och vridit och vänt mig, oroligt – antingen för att jag drömmer konstigt, eller för att jag har svårt att koppla av.
Det känns jobbigt. Att jag har stått inför många tunga och jobbiga operationer, har gjort det hela mycket svårare. Jag får ta sömntabletter för att kunna sova om nätterna.

Tre nätter i sträck, med väldigt lite sömn, leder till att jag blir orkeslös dagen därpå, psykiskt. För min del är sömnen ett mycket viktigt inslag i mitt liv, för att jag ska orka.
Jag har lagt märke till att jag är mycket piggare nu, än för några månader sen. Jag har ökat antalet timmar som jag sover. Förut var det 6-8 timmar, Nu har jag ökat till 10 timmar/ natt.
Jag är vuxen, men behöver lika mycket sömn som barnen, i 10-12 års ålder.

Kan nästan jämföra mig med katten. Dom sover mycket också. 😛