Nu lyfter vi Båstad

Local Hero Blogg- 2015-11-03

Helgen den 31/10-1/11 fick jag äran att följa med två processledare till Båstad för en helg med Local Hero. Gruppen, som är ungdomsgården Musteriets råd, bestod av sex härligt drivna killar och tjejer som välkomnade oss med öppna famnar. Deras mål med Local Hero och sin aktivitet är att lyfta Båstad till en kul stad, även under de årstider som inte turismen flödar in (som under sommaren och tennisveckorna).

Vi tillbringade hela helgen på Musteriet, en av Båstads ungdomsgårdar. Och vilket ställe! Dom hade precis allt du kan tänka dig att en ungdomsgård ska ha; pingisbord, biljardbord, TV-spel, kök för bakning och matlagning, sköna, stora soffor… osv osv. En stor eloge till personalen som jobbar där, jag önskar att alla ungdomar hade möjlighet att få komma till ett sånt fint ställe.

Vi har gjort så många övningar; sant och falskt, kartan, fyra-hörn, Nippon och många många fler. Jag har verkligen skrattat så att jag fått ont i magen och tårarna rann. Att umgås och workshopa ihop under två dagar är intensivt och kräver energi, men det ger så otroligt mycket energi och glädje också.

Gruppen har bestämt sig för att arrangera ett LAN, i fyra dagar. Det kommer gå precis hur bra som helst, de är välorganiserade och har minst sagt ett enormt driv och vilja. Jag hoppas att vi alla kommer få ta del av bilder efteråt och se hur de mår efter alla dygn instängda framför datorerna 🙂

Tack för att jag fick följa med!