När man blir slagen i memory av barn...

Gästblogg- 2017-02-14

Hej på er!

Nu är uppmärksamhetsveckan ÄNTLIGEN igång. Underbart! Det här är ett viktigt ämne att belysa.
Personligen blir jag både arg och frustrerad när jag hör barn berätta att de inte vågar berätta att de har föräldrar som dricker alkohol och blir så berusade att de inte klarar av att ta hand om sig själva. De skäms. Många barn tror dessutom att det är pga dem som föräldrar dricker och mår dåligt över det. Så ska det verkligen inte vara. Det är ju inte barnen som valt att bli födda eller växa upp med föräldrar som missbrukar alkohol eller andra droger.  Barnen ska inte behöva stå till svars för oansvariga vuxna. De ska inte behöva skämmas eller må dåligt.

Vi måste våga öppna oss mer och prata om det, för att förminska problemet.  Inget blir bättre för att vi väljer att hålla tyst. Snarare sämre.

I helgen som varit, spelade jag memory med två av mina härliga syskonbarn. De båda lyckades slå mig stort. Jag pratade mycket samtidigt så det var svårt att fokusera ordentligt på var bilderna låg. Mitt dåliga närminne är en del av hjärnskadan som jag fått pga alkoholens skador som jag fick under fostertiden.

Men de kommer leva på det länge – att de slog en vuxen i memory. Får bjuda på den. 😉

Memory 2017