Musikfestival i Sigtuna

Local Hero Blogg- 2009-11-05

Solen skiner på molnfri himmel och ju längre in på kvällen desto fler ansluter sig till festivalområdet på fältet bakom ett gymnasie i Märsta. Märstas lokala band lockar ung som vuxen publik. Med sammanlagt tio band som någon gång under kvällens fullspäckade schema ska inta scenen väntar en musikfylld fest!

—  Det är svårt säga hur stort trycket blir under festivalen men vi räknar med att Composters som är ett lokalt Märstaband kommer att locka stor publik, säger arrangör och vice ordförande i ungdomsrådet.

Totalt har tolv elever på ett gymnasium planerat musikfestivalen sedan i februari där samtliga är med i Sigtuna kommuns ungdomsråd.

Resurspersonen kom i kontakt med Local Hero och ungdomsrådet nappade på idén.

—  Ungdomsrådet har skött arbetet med musikfestivalen galant. Jag har funnits där som stöd och hjälpt till med att jaga sponsorer när det har behövts, berättar demokratiutvecklare för barn och unga i Sigtuna kommun.

På plats finns polis och nattvandrarbikers, nattvandrare på motorcykel vilka resurspersonen har ringt till.
— Det är en trygghet att ha de här om trycket blir för stort och om det skulle hända något.

Ordförande i ungdomsrådet springer runt och kollar att allt funkar.
—  Vi ligger före i schemat, vilket är helt okej och allt har fungerat bra hittills. Banden som spelar drar sin egen publik och alla spelar gratis. Det har varit knepigt med sponsorer och alla pengar vi lyckats få ihop har gått till musikutrustningen.

För att festivaldeltagarna inte ska gå hungriga hela kvällen finns festspecialisten på plats för att mätta hungriga magar.
—  Musikfestivalen kan bli jävligt kul och den är gjord för en god sak, mot våld och droger, säger kille 18 år, medarrangör och ledamot i ungdomsrådet.