Musik

Gästblogg- 2012-10-02

Dagens låt jag lägger upp är Hallelujah av Jeff Buckley.

Jag har väldigt starka minnen av den här låten. Det var precis efter att jag och mamma hade flyttat från Ekebyvägen (där jag bodde i 15 år). Pappa hade nyligen fått välja mellan oss och alkoholen tyvärr valt bort oss. Jag var typ 16 år och det var min syster man Filip som visat mig sången. Det var en period i mitt liv där jag kände en fruktansvärd sorg och hade ofta en klump grått i halsen. Jag var rädd och osäker, skulle jag kunna leva utan pappa i mitt liv? Tänk om mamma skulle skaffa en ny man? Tänk om pappa skulle dö? Tänk om pappa skulle dyka upp utanför vår dörr? Tänk om pappa skulle hamna på sjukhus IGEN. Förutom de frågeställningarna var jag också tänkte jag också om jag skulle kunna somna på kvällen, klara provet och orka vara social med mina kompisar.  

Tillbaka till sången- den här låten fick mig att dämpa min ångest och gråta, gråta, gråta. Jag behövde få ut klumpen i halsen och magen och tycka synd om mig själv ett tag. Det kändes så mycket bättre efteråt. När jag hörde låten förut gick jag liksom in i mig själv för några minuter och sedan lärde jag mig att när låten var slut då får jag släppa de jobbiga känslorna och tänka på allt bra jag har i livet. – Kompisar, hunden Malte, familj ect..

Idag när jag hör låten gråter jag inte. Där emot är jag tacksam för att jag bearbetat de jobbiga åren och att jag idag mår bra. Jag är tacksam för att jag fått verktyg och kunskap och förstå att jag är maktlös (som var det som tog längst tid och var absolut svårast att förstå) för att kunna hantera de jobbiga stunderna som jag hade förut.

Som ni säkert förstår har och betyder musik väldigt mycket för mig – Det är ett sätt för mig att må bra!