Morfin som smärtlindring

Gästblogg- 2017-10-04

Förra veckan sprack mina planer rejält, utom på måndagen. Hann då städa och tvätta som jag brukar göra varje måndag.
Vaknade 05.30 på tisdag morgon med KRAFTIG huvudvärk som kom från ingenstans. Kunde inte stå, gå eller sitta upp för att det gjorde så ont.
Tog de vanliga medicinerna som jag brukar göra i hopp om att smärtan skulle ge sig. Somnar om. Vaknar igen några timmar senare. smärtan är kvar.  Ringer upp läkaren som skulle ordna med papper för röntgen och återkomma till mig.
När han väl ringer tillbaka, blir det ingen röntgen. Jag blir inlagd istället, för observation. Det här var jag inte beredd på. Man blir ju inte inlagd för ingenting.
Packar så gott jag kan ned de viktigaste sakerna att ta med mig.
Kommer in till avdelningen och får ID-band och en säng.

Får träffa en annan läkare som jobbar där. Han gör neurologiska tester. Kroppen vill inte helt vara med.
Försöker gå mellan sängen och toaletten som är två meter från min sänggavel. Klarar inte det själv. Får därefter hjälp.
Blodprover tas.
Blir kvar tills på lördagen, då jag fått prova morfin som smärtstillande. Det funkar okej.

Det visar sig att jag har inflammatoriskt påslag. När jag frågar läkaren om det, berättar han att värdet på de vita blodkropparna är något förhöjt och ligger på fel sida gränsen. Det är ett tecken på stress. Värken gör att den inre stressen ökar. Kroppen jobbar hårt för att ta hand om det. Sen blir det inte bättre av att jag sover oroligt.

Har slarvat med kosten en aning, men måste bättra mig.

Hoppas på en roligare vecka denna vecka.