Mitt sötsug och vikten

Gästblogg- 2016-05-17

Sedan barnsben har jag ganska ofta ätit godis i form av chips, lösgodis och läsk. Det är ju inte så bra att göra det egentligen. En chipspåse i normal storlek kan ta flera dagar för mig att äta upp. Trots att jag äter mycket godis lyckas jag förbränna det jag äter, och går därmed inte upp i vikt.
Jag har provat att äta större portioner i form av kött och grönsaker bara och helt utesluta bröd, pasta, ris och potatis. Och vad tror ni hände då? Jo jag ÖKADE i vikt med 3 kg. De som äter LCHF ska ju gå ned i vikt. Jag gjorde tvärtom.
Jag trodde att jag inte skulle kunna ändra min vikt med matens hjälp, för att min kropp i grunden alltid varit underviktig och klen.

Den senaste månaden har jag fått tänka om vad det gäller intag av sött av privata skäl. Det är så lätt att man hellre tar till bullar eller kakor när man tröttnar på att äta frukt. Men försöker att hålla mig till frukt och grönt istället för godis och chips.
Det där suget efter något finns när jag egentligen är hungrig.

Nu ska jag krypa ned i sängen och sova. God natt alla mina läsare!