Minskat sötsug efter kostomläggningen

Gästblogg- 2017-04-22

Det här med att gå från att äta socker i alla dess former till att inte äta det alls, trodde jag skulle bli svårare än vad det har varit. Sötsuget kommer oftast när jag egentligen är hungrig.

Att helt äta LCHF är bland det bästa valet jag har gjort. På påskafton åt jag mig rejält mätt på två portioner med påskmat vid 17-tiden på kvällen och stod mig fram till läggdags vid 22-tiden, utan hungerkänsla.
Normalt sett brukar jag vara hungrig igen efter en timme.
Underbart!

Jag kan äta vanlig husmanskost minus de snabba kolisarna.
Det märks en stor skillnad på om jag ätit kolisar eller inte. Äter jag LCHF får jag energi och vaknar oftast utsövd och pigg på morgonen (God sömn är viktigt också)

Det är fortfarande svårt att gå förbi godishyllan om och när jag är hungrig.
I måndags ville jag ha något sött så som läsk i affären, men ångrade mitt beslut ganska snabbt och gick ut tomhänt utan varken godis eller läsk. (Heja, mig!)

Jag märker att jag inte är lika lättirriterad. Hjärnan spinner inte längre i 1000 km/timme (min känsla)
Kroppen är fortfarande i obalans och jag måste lära mig att läsa av de signalerna och lyssna på min kropp, säger osteopaten som jag besökte i Onsdags.
De åtgärder för min hälsa som jag hittills gjort är alltså inte tillräckligt.
Hade tänkt att ta en promenad samtidigt som jag lyssnar på ljudbok, men det blåser ute så då får jag stanna inne, för att slippa yrseln.

Tuva på promenad