Minnet är inte alltid på topp

Gästblogg- 2016-04-19

Den här veckan har jag valt att berätta om hur mitt minne har fungerat. Förra tisdagen hade jag sångövning, som jag har varje tisdag morgon. Då sjöng vi bland annat ”Ta mig till havet”. Den är så fin.
Målet var att försöka sjunga den utan text för att se hur mycket av texten som sitter kvar när jag sjunger en låt som den så sällan.
Det gick inte helt prickfritt. Vissa bitar ur texten har jag glömt.
Men övar jag in något så att det sitter, så sitter det ordentligt, som vägarna i ett dressyrprogram till exempel.

Står jag på scen och ska sjunga en låt som jag har övat massor på, så kan jag ibland få hjärnsläpp. I oktober förra året hände just detta. Hade övat massor på ”Vår sista dans” med Helen Sjöholm, men den var totalt bortblåst när det väl var dags. Då kan jag lätt ta det som ett misslyckande.

Ta mig till havet - text