Mindfulness - Att vara här och nu

Gästblogg- 2013-03-06

Har varit på Mindfulness idag. För er som inte vet vad det är, kan jag berätta att det är en sorts meditation… för att lära sig att vara här och nu. Det känns som en avkoppling som passar mig perfekt, för att orka hantera allt som händer i vardagen, utan att bli stressad för minsta lilla. Eftersom min hjärna har en tendens att samla på sig massa olika intryck, som den sen inte alltid kan sortera ut, använder jag Mindfulness som ett sätt att hantera alla tankar som snurrar i huvudet. 

Det blir så lätt att jag svävar iväg i tanken… Jag vet inte hur många gånger som jag har lagt saker på fel plats tack vare det. 

Det är jobbigt att till exempel ha en vilja som går mycket högre än den egna förmågan… Då är det bra att tänka på vad Mindfulness är: En avkoppling. Man ska vara här och nu, oavsett vad man än gör. Det är lättare sagt än gjort, vill jag lova. 

Tack vare de senaste månaderna av kontinuerlig träning, har jag lärt mig att koppla av och försöka stänga ute alla tankar som kommer om nätterna. 

Numera finns det en återkommande mening i huvudet: ”Ta en sak i taget!” 

Tror inte att det fungerar när jag ska bära något tungt. Om jag inte bygger små delmål, vill säga. ”Ta en bit i taget!” 

Hur som helst så är det något som jag mår bra av, så det är något jag tänker fortsätta med. 

Kram på er!