Mina funderingar kring mitt liv

Gästblogg- 2011-08-18

Jag sitter och funderar på lite olika saker. Det första jag tänker på är: Varför vi inte pratar mer om alkohol och graviditet och vilka risker som finns med det?

Det är väl bättre att vi börjar prata om det än att blunda för att det här händer? Kanske får det fler att öppna ögonen och därmed minskar risken för att fler föds med FASD? Det är helt klart min förhoppning.

Det är ju svårt att sätta sig in i en situation om man inte befinner sig där själv.

Att leva med denna hemska sjukdom, till följd av att mamma druckit alkohol när jag var ett litet foster, det känns fortfarande skrämmande att tänka på.

Något annat jag inte riktigt gillar är att barn i 7-9 års åldern redan är lika långa som mig. Jag vet med all säkerhet att dom växer om mig, men ändå känns det läskigt. Det gör mig lite deppig i bland. Inte undra på att omgivningen tar mig för att vara ett barn. Frågan är varför jag inte tycker om det. Jag känner att jag pga min längd bemöts som ett barn.

Funderar på att sova 2-3 timmar nu, innan jag åker till Holland.

Ha det gott tills vi hörs igen! =)

Psst… är det något du som läsare vill veta mer om ang. FAS? ställ din fråga i kommentarsfältet till detta inlägget, så svarar jag så fort jag kan. 😉