Min pappa är inget monster

Gästblogg- 2015-07-26

Jag har insett att många i min omgivning har missuppfattat min pappa. De tror inte att han har några fina sidor! De förstår inte att han gick på loppisar med en tunn plånbok och köpte barbiedockor till mig för att jag skulle ha något att leka med när jag var där. De ser inte den pappan som har sparat pengar för att kunna ge mig födelsedagspresenter och julklappar. Bara det faktum att han så många gånger lyckades att inte röra sina sparade pengar när han hade slut på spritpengarna är fantastiskt! Han har sagt till chefer att hålla i löner, han har skrivit in sig själv på rehabiliteringscenter flera gånger och han har försökt, men han är sjuk. Alkoholism är en sjukdom, det är inte en livsstil. Jag kan inte leva med min pappa, jag kan knappt träffa min pappa längre eftersom det är för påfrestande för mig men det betyder inte att jag tycker att han är en dålig människa! Han har så många goda sidor och jag vet att han gjorde mamma lycklig i några år, jag vet att han har gjort mig lycklig många gånger, tyvärr överskuggas de av de dåliga minnena och de stunder han har fått mig att gråta. Men han är inget monster, han är min pappa och han har ett fantastiskt gott hjärta! Han är en människa!