Min kropp och hjärna behöver omväxling...

Gästblogg- 2015-02-19

Sitter just nu och läser ett igenkännande inlägg om en mamma med ADHD skrivit på sin egen blogg. I texten tar hon upp bland annat hur rastlös hon kan känna sig när hon tittar på TV. Jag känner så väl igen det. När jag tittar på Tv:n kan jag under reklampausen ta upp mobilen för att kolla om det hänt något på Facebook, eller, att jag hämtar något att äta i köket… Allt för att slippa sitta tomhänt och rastlös.

Något som är jätteskönt är att låta tankarna fladdra omkring, under en 10 minuter lång promenad, när jag går själv. Att släppa tankarna fria.

Mina tankespår kan liknas vid ett trassligt garnnystan. Tankarna hoppar från den ena tanken till den andra på en bråkdels sekund.

Garntrassel
Vi leker med en tanke en stund…
”Om jag sitter i ett rum med två andra människor som pratar om matlagning, kan vi ta som ett exempel… Det får mina tankar att gå igång i 190… Bilder från tidigare händelser, kopplade till matlagning, svischar förbi i minnet i ett rasande tempo. allt från roliga minnen, till hemska minnen som alla gånger då jag känt den där hemska paniken av att inte reda ut situationen… för att nämna något. Jag säger inget. Nästa samtalsämne blir skor, för att någon av de två personerna jag lyssnar på, har just hittat ett par skor som denne just har köpt. Jag säger att jag har svårt att hitta skor som passar mina små fötter. En av de två säger då att det finns en skobutik som säljer små smala skor från Italien…  När jag hör ”Italien” så tänker jag på pasta som är en av mina foavoriter… Plötsligt hör vi en hund skälla, och mina tankar byts snabbt ut från pasta till hundar… ”

Men ska jag lösa ett sudoku, så är tankeprocessen inte alls lika snabb.

Min hjärna arbetar ständigt på högvarv… Den får aldrig vila.
Öh? Det här inlägget började med att jag ville berätta om ett inlägg som jag läst… se var det slutade. 😛