"Min hjärna får aldrig vila"

Gästblogg- 2015-03-03

Det är ett citat, som en kvinna med ADHD har sagt vid en intervju med lokaltidningen Knallebladet förra året.
Jag känner igen det så väl! Detta trots att jag inte har samma diagnos. ADHD har många likheter med FASD såsom koncentrationssvårigheter, Hyperaktivitet, Inlärningsproblematik bland annat.

I mitt huvud snurrar ständigt massor med tankar som föds av olika aktiviteter, eller i mötet med människor. Det gör bland annat att jag blir trött i huvudet av alla intryck. Ibland händer det att jag bryter ihop för ingenting, när det blivit lite för mycket för min hjärna som den sedan inte kan sortera bort. Jag har inte det där filtret i hjärnan som ska filtrera bort och stänga ute ljud runt mig. Särskilt svårt är det att stänga ute det när man sitter i ett sorl med ljud i stora folksamlingar.

Innan jag började med min antidepp medicin för mina kroniska smärtor, hade jag svårt att somna på kvällarna. Kunde ligga vaken fram till 02.00 som längst. Nu räcker det att lägga huvudet på kudden så somnar jag några minuter senare. Det är skönt. Nu springer det inte runt i huvudet på mig heller.

Saroten 2015