Melatonin tabletter

Gästblogg- 2020-12-27

I lite drygt tre år har jag ätit melatonin tabletter som funkar bra om man sover dåligt. Melatonin är ett ämne i kroppen som reglerar graden av sömn. Det är ett hormon som finns i kroppen.
I början kunde jag vakna efter en natt – pigg och utvilad i både kroppen och knoppen. Har stått på en tablett Melatonin i tre år. Har svårt att sova i perioder. Tidigare i veckan var jag i kontakt med min Medicinläkare. Berättade då att jag har problem att somna ibland. Han ökade då dosen med Melatonin från 1 tablett till 2.
Natten mellan Onsdag och Torsdag, var jag uppe ganska sent. Trodde då att jag inte skulle ha några problem alls att sova. När jag hade lagt huvudet på kudden skrek kroppen: LURAD!!! Var pigg i huvudet när jag låg ner, men trött när jag väl var uppe på benen. Låg vaken till 02.00 på natten. Kände då att jag tyvärr behövde ta något för att kunna somna. Har vid behovsmedicin

Vaknade av att mobilen ringde på själva julafton. Då var klockan 9.30 Sov inte så många timmar den natten. Jag vet att jag har återkommande problem med sömnen. Men i en situation som denna, tycker jag att kroppen inte borde bete sig såhär. Under dagen var jag gamska mycket i rörelse. Gick sammanlagt 3 km. Det borde vara tillräckligt för att kroppen ska komma ner i varv och bli trött. Icke!

Hoppas att ni alla haft en härlig jul!

Kram

Melatonin - sömn