Måste minska mitt intag av socker

Gästblogg- 2018-10-10

Såg ett klipp där de pratade om dokumentären Mitt sockersöta barn i Nyhetsmorgon. Klippet är gammalt men fortfarande lika viktigt. Har inte sett dokumentären de pratar om, så kan tyvärr inte lämna åsikter om den.
De pratade om att man kan äta en godisbit/år man är fyllda.  Det där fick  tankarna att gå till mitt eget intag av socker och godis.
Jag hade några små godispåsar hemma och en bit Twix och bestämde mig för att väga dem. De vägde runt 50-60 gram. 100 gram tycker de var rimligt att äta.
Det här ska jag bära med mig i tanken när jag köper godis. Jag ska ha en godisdag i veckan. Jag äter inte mer än så på en dag, varför ska jag ha mer än vad jag äter?

Jag köper alldeles för mycket godis när jag köper hem det på helgen. Det kan vara närmare ett halvt kilo lösgodis. Det är ju galet. Jag stoppar inte i mig en så stor mängd på en dag. Då är det bättre att köpa mindre påsar och inte köpa mer än så.  Jag har ju köpt det jag vill ha utan att tänka på mängden. Jag är ju lika liten som ett barn och borde äta samma mängd godis som ett barn.
Det ska bli intressant att se hur bra jag lyckas med det här projektet. Funderar på att göra en utvärdering i slutet av Oktober månad.
Jag har godis för hela Oktober hemma. Jag tänker inte utesluta fikastunder, men godis som inte ger någon näring, vill jag dra ner på. Den här veckan lär jag inte äta så mycket godis, men har fått rådet av en sköterska att dricka en del koffein, efter morgondagens provtagningar.  Ett stick i ryggen, ett i shunten (min ventil jag har) och båda dessa kan man sticka i för att ta prov på ryggmärgsvätskan. Brukar inte må dåligt efter stick i shunten. Däremot i ryggmärgen. 2 av 3 gånger har jag fått kraftig huvudvärk. Kommer vara i vågrätt läge så länge jag har kraftig huvudvärk. En vecka med mycket vila.

Vill du se klippet? Klicka HÄR 

Godis Twisx