Många vet ännu inte vad FAS är!

Gästblogg- 2011-04-22

Det är ju hemskt… varför? bara i dag, har jag träffat 2 personer som inte vet vad FAS är… Det föds barn och dricks massvis med alkohol runt om landet (om vi bara tar Sverige) Varför pratas det inte mer om vilka risker som finns? Senast i dag, fick jag EXAKT samma fråga från den första personen jag pratade med, (ÄR DET VANLIGT?) som jag fick från någon när jag chattade med er medlemmar i februari -11. Den frågan kommer jag säkert få höra fler gånger.

Att jag lever med en sjukdom som ingen känner till, känns skrämmande. Detta tack vare att det syns inte så mycket utåt… ( på en del som drabbas, syns det utåt, på andra finns det bara skador på insidan)

Jag har valt att vara med och påverka detta, genom att prata öppet om mitt liv och mitt ”bagage”. JAG VILL INTE ATT FLER BARN SKA DRABBAS! Att leva som ” F.d. missbrukarbarn” till föräldrar som missbrukat alkohol under många år, och samtidigt vara ett ”offer” pga denna OKUNSKAP om riskerna med att dricka alkohol under graviditet kan vara tungt att tänka på. Många vet att det är farligt att göra det, men de vet inte vad som kan hända om man dricker alkohol under graviditet.

Jag fick i dag samma kommentarer från dessa 2 personer: De vet inte vad FAS är… som när jag berättade om det för någon under skoltiden.

Min kamp fortsätter!