Lugnande medel vid tandoperation

Gästblogg- 2016-03-12

Denna vecka har varit lugn. Har varit sjuk. Inte så roligt. Fick feber i onsdags.
I tisdags var det dags för mig att dra mina två visdomständer. Jag hade speciellt bett om att få lugnande medel eller bli sövd. Det blev det förstnämnda.
Jag var där vid 9.00 och fick först min antibiotika kur som jag alltid måste ta före den typen av ingrepp, där det kan komma ner bakterier.
Sedan gick jag, tillsammans med min fostersyster och fostermamma bort till Cafeterian för att fördriva tiden. 30 minuter senare skulle jag vara tillbaka och då få det lugnande medlet plus smärtstillande. Sedan leddes jag till mitt bås, där jag skulle sova innan operationen för att det lugnande medlet skulle få bästa effekt. Jag fick låna en t-shirt av dem. Den var mjuk och skön.

Jag minns inte att de var inne i båset och hämtade mig. Jag har ett litet fragment från, när de håller på och dra tänderna. Känner inte av det. Jag minns inte heller hur rummet såg ut.
Minns lite svagt att jag fick ett stick av bedövningen som de lade. Jag minns också att de pratade om att ta den andra tanden också, trots att tandläkaren sagt innan att de bara skulle fokusera på ena tanden. Men det var ju lika bra att de tog båda tänderna på samma gång.
Jag har ett fragment från när jag ska flyttas från ena britsen till den andra. Fick säkerligen mycket hjälp av personalen.
En stund senare vaknar jag upp i båset. Mamma och min kära syster kommer in till mig.
När jag ska prova att dricka med min bedövade mun, verkar det som att kroppen inte är med mig. Saften kommer från näsan direkt efter att jag försökt svälja. Det tar en stund innan jag kan svälja utan att det går upp i näsan.
Att försöka prata var riktigt svårt. Orden blev ett enda sluddrande.
Fick åka hem en stund senare.

Efter denna lilla upplevelse, har jag ännu svårare att förstå att folk måste dricka sig redlöst berusade, så att de helt tappar kontrollen över sin egen kropp, för att ha roligt. Det är inte coolt att ta droger.
Jag hade ju ingen kontroll över min egen kropp. Lite läskigt måste jag erkänna.
Lova att ni tar hand om varandra när ni är ute. Man kan festa och ha roligt utan droger och alkohol.