Local Hero skapar magiska möten

Local Hero Blogg- 2011-07-04

I helgen 30 juni – 3 juli träffades ett femtiotal ungdomar i Folkets Hus lokaler i Kalmar för att ägna sig åt det de tycker är bäst: Harry Potter. Redan vid ingången till lokalerna märker man spår av Harry Potters magiska värld. Inne på närmsta toalett kan man ta en tur till the Ministry of Magic, på en krok i taket hänger Lunas skor och Professor Dumbledore har satt upp en lapp i entrén. Under hela helgen pågår en tävling mellan deltagarna som givetvis är indelade i Hogwarts fyra elevhem. Även om det är en tävling så präglas hela konventet av ”Love between the houses”, att alla är där för att ha kul och för att de har något gemensamt.

Drugsmart besökte Portkey under lördagen, och för dagen är alla utklädda till allt ifrån ett bokomslag och en demetor till Luna och den gyllene snitchen. Givetvis ser vi också många skoluniformer med randiga slipsar. Därför sitter man också vid lunchbord enligt utklädnad, jag slår mig ner vid Hufflepuff för att få en pratstund med några av deltagarna som är helt till sig av förtjusning:
–    Det bästa är att det är så lätt att prata med alla. Man har så mycket gemensamt! Det är kul att det är så många nya människor här, säger några tjejer från Kalmar.

Deltagarna kommer från hela landet, ett gäng har rest från Huddinge utanför Stockholm. Vi blir tipsade om att det kommer vara SM i Quidditch 12-14 augusti där.

Vad har varit roligast än så länge då?
–    Allt! Eller, bokdiskussionerna har nog varit roligast.

Vi ställde några frågor till arrangörerna:

Hur går det?
–    Allt flyter på bra, det är jättekul!

Hur länge har ni egentligen planerat för konventet?
–    Sen augusti förra året, under våren har vi fått hjälp av Local Hero. Det har såklart varit mest att göra nu på slutet. Man kommer på så många nya saker att göra hela tiden.

Kan ni själva slappna av och ha kul under helgen eller hinner man inte det när man är arrangör?
–    Vi hinner ha jättekul, men man vill ju hålla lite koll samtidigt, berättar Malin.
–    Men det var ju lite stressigt innan, speciellt när vi skulle förbereda tacos åt alla, då fick jag lite panik. Men det var ju ingen fara, vi gjorde ändå alldeles för mycket!

Tror ni att ni kommer göra det igen?
–    Vi vet inte ännu, vi ska klara av hela den här helgen först.

Bra jobbat tjejer, hälsar vi på Drugsmart som verkligen är imponerade av allt jobb ni har lagt ner!

Portkey 2011 fick också besök av Dagens nyheter, läs hela artikeln här.