Liten skadad hjärna - Många intryck

Gästblogg- 2013-02-26

Det händer väldigt sällan att jag tänker på att jag faktiskt lever med en skadad hjärna, som är mindre än vad en hjärna utan skador är. Detta tack vare alkoholen… Min hjärnas funktioner funkar inte i alla lägen. Hjärnan har en tendens att samla en massa olika intryck, från de olika sinnen vi har. Dessvärre har den svårt att sortera ut dom. När jag ligger på bristningsgränsen, kan jag känna mig precis som killen gör på bilden – SPÄND! 

Det går bra periodvis att hantera det, men jag klarar INTE av att ta motgångar, när mitt inre redan känns som att det är redo att sprängas. När jag har mycket runt mig, så kan det vara svårt att hålla ordning på allt samtidigt. En kalender har räddat mig många gånger. Använder numera gärna mobilens kalender, som har alarm, som piper, när det börjar närma sig något som är inplanerat. Det blir LITE mindre att ha i minnet. Skönt kan jag tycka, eftersom mitt närminne är så fruktansvärt dåligt. Avbryter jag något viktigt, för att göra något annat, kan det jag gjorde innan, vara som bortblåst. Jag föredrar att få avsluta saker som påbörjats, för att kunna få det gjort. Det finns dagar, när jag kommer ihåg datum och tider, som finns inskrivna i kalendern, utan att titta i den, då vet jag att det blir rätt oftast.

Jag har precis fått några tider bokade på sjukgymnastiken, för akupunktur. Tar jag en dag i sänder, så brukar det bli rätt. 

Kram på er!