Lista över veckans middagar...

Gästblogg- 2017-11-29

Det har gått några månader nu sedan jag skrev en lista över veckans middagar. När jag inte har mått bra så har det känts lätt att ta en engångsportion och värma i mikron. samtidigt har det inte heller varit det mest optimala. Säg att jag kanske bara får tag i 4 rätter och kanske måste handla några fler eller annat att äta över helgen. Det blir nästan krångligare om jag ska lägga ner min energi på att springa fram och tillbaka.
Denna veckan har jag alltså gått tillbaka till att skriva en lista över veckans middagar. Förra veckan skrev jag listan och köpte hem det jag skulle ha. Det innebär ju för min del att jag bara behöver handla mat en gång i veckan.
Vad blir vinsten där? Jo! Jag sparar pengar och energi.

När något är slut skriver jag upp det.
När jag planerar maten för kommande vecka, har jag en app som heter Matpriskollen som visar veckans billiga varor. Därifrån väljer jag vad jag vill ha. Dessutom kollar jag vad som finns hemma och tar med det också.
Jag har svårt för att ha valmöjligheter. Har jag inte min lista, kanske jag står och tittar i skåpen och tänker att jag vill ha det ena och det andra men har inte orken. Med min listas hjälp slipper jag få ångest över det och vet vilken dag som jag ska äta vad.

Måndag, Onsdag och fredagar lagar jag varje måltid och värmer resterna i mikron de andra dagarna.
Det fungerar superbra, under förutsättningen att jag inte har en monstervecka som jag kommer att ha nästa vecka. Med monstervecka menar jag att jag har massor inplanerat. Skönt att det inte är så varje vecka.
I min kalender för 2018 kommer det finnas en modul där jag kan planera veckans middagar. Längst bak finns randiga papper, där jag kan skriva min inköpslista. Visst är det bra?
Jag blir lugnare av att ha ordning och reda runt mig. Mitt inre är mindre stressigt då. Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle vara en person som lever mitt liv genom listor.