Legitimation vid lottköp!

Gästblogg- 2013-07-18

Igår var det en mycket märklig, men rolig dag i Falkenberg, tillsammans med familjen. Min fostermamma bad mig att köpa två lotter till henne… ”Inga problem” tänkte jag. Jag går iväg till pressbyrån, som ligger några meter bort, från bänken vi sitter på. När jag ber om mammas lotter, så ber kvinnan bakom disken om att få se min legitimation. Jag visar henne den och kan lugnt betala och sedan gå därifrån. 

Jag har aldrig tidigare varit med om att få visa legitimation vid lottköp. Vanligtvis får jag göra det vid inträde till krogar och barer. 

Många som inte träffat mig förut tar mig för att vara ett barn, innan de pratar med mig – jag fyller 30 om 4 år. 

Det känns inte så roligt i alla lägen. Det är jobbigt att behöva tala om för alla ”Jag ser ut som ett barn, men är vuxen pga av…” 

Kram!