Läkemedelsprovokation

Gästblogg- 2018-06-20

I mitten av maj, var jag iväg och gjorde en provokation för allergi mot antibiotika. Jag har reagerat på en rad olika sorter i flera års tid. Ibland har behandlingen gått bra, för att sedan vända och ge en reaktion, när jag trott att vi hittat ett läkemedel som min kropp accepterar. Det finns i nuläget två sorter som jag inte har reagerat på hittills.
Besöket går ut på att se vad jag reagerar på – de vill se att jag reagerar.
De petade in två bubblor av vätska i huden på underarmen för att se att det är en verklig allergireaktion. Fick en liten reaktion efter ett tag. Sedan satte de en nål (utan bedövning, och det kändes inte så kraftigt som det annars gör)
Sedan gav de mig till en början liten dos. Med 20-30 minuters mellanrum kollade ”min” sköterska för dagen, mig, för att se om jag reagerat. Såg allting okej ut fortsatte vi att genomföra provokationen. Var något oklart, kontaktade sköterskan en läkare.

Jag kände tidigt att det började sticka och pirra i händer och fötter.  Sedan spred sig reaktionen sakta men säkert över hela kroppen. Jag blev varm (Varm som när man får kontrast vätska vid röntgen injicerat) i hela kroppen. Dessutom blev jag rödprickig på hela överkroppen.
Jag var där i 4-5 timmar. Fick antihistamin tabletter för att häva reaktionen.

Jag gjorde den andra provokationen förra veckan…