Krogen

Gästblogg- 2014-11-30

När jag fyllde 18, den kanske mest eftertraktade åldern hos de flesta, var jag tvungen att möta den stora skräcken. Att gå ut på krogen. Mina kompisar visste att jag tyckte att det var jobbigt och försökte locka mig på många sätt. Varje gång vi skulle ut slutade det med att jag stannade hemma i soffan med en panikattack! Det tog ganska lång tid för mig att våga gå ut. Så en kväll så hade jag bestämt mig, jag klädde på mig, sminka mig och gick till en klubb. Det var helt okej för att vara första gången, min kompis försökte tussa ihop mig med en kille, jag dansade med två kompisar(vilket inte var så roligt när man är så nervös som jag var) det var helt okej, jag hade roligt! 

Efter den gången har krogen avdramatiserats för mig. Jag går gärna med kompisarna när de ska ut men jag dricker läsk istället för öl, eller alkoholfritt vin istället för vanligt. För mig har det varit viktigt att kunna gå ut med kompisarna. Jag har alltid sett fram emot att kunna gå ut och sitta ner och bara tjöta med annat folk utan att behöva känna mig obekväm pga att de dricker. Visst, vissa dagar känner jag inte alls för att följa med när de ska dricka och eller känner mig obekväm med att de dricker men då finns den fina möjligheten att säga hejdå och ta sig hem. Man behöver ju faktiskt inte stanna om man inte vill.

Jag vill bara göra det klart att jag försöker inte få någon att gå ut om de känner sig obekväma med det. Jag vill bara visa att man kan gå ut utan att dricka och att man kan tygla det som ger en panikattacker!