Kraniosakral Behandling hos Bröderna Tranberg

Gästblogg- 2017-07-19

I tre veckor nu har jag dagligen skrivit ned allt som måste göras för att orka, hinna och framförallt för att slippa stressa.
I lördags pratade jag med den tjejkompisen som jag träffade på Sveriges nationaldag. Vi bestämde att vi skulle ses hemma hos mig på söndagen.
Hade jag inte haft min dagliga rutin och samma struktur under veckan, hade jag istället stressat runt som en tok och städat för att hinna bli klar innan hennes ankomst på eftermiddagen/kvällen.

Istället kunde jag lugnt fortsätta med lördagens planer. Det kändes riktigt skönt. När det mesta är planerat och strukturerat behöver jag inte stressa lika mkt. Den där känslan av ett inre lugn har jag jagat efter under flera år. Tänk att planering och struktur skulle vara svaret på mitt inre lugn.
Det enda jag inte har ordning på är sömnen. Kommer jag få ordning på det?

Det är först när jag ser på mina dagliga anteckningar som jag förstår stressen av alla tankar som rör sig i huvudet. Måste hitta samma inre lugn ute bland andra också. Hjärnan som ständigt går på högvarv fungerar också som en svamp som suger in det som sägs, allt som rör sig runt mig. Ljud jag hör. Lukter. Smaker. Samtal. Är jag på en för mig en okänd plats måste jag dessutom försöka ta in och minnas vägen jag går. Ändå fastnar det inte, förrän jag blivit van och mer hemma på just den platsen, vilket kan ta flera månader.

Idag har jag varit på ännu en behandling hos Bröderna Tranberg som gör Kraniosakral behandling. Det är som akupunktur utan nålar. De behandlar varje patient med sina händer. Varje behandling sker påklätt.
Jag brukar bli nervös inför läkarbesök, men där känner jag mig lugn. Så lugn hade jag inte varit inombords om tankarna på allt jag måste komma ihåg att göra snurrade i skallen, som värsta myrornas krig.
Får små korta ångest attacker fortfarande, när jag står utanför lägenheten för att hämtas upp av någon. Kan vara för att kroppen tror att det är faror på gång. Jaja! Kan göra ett enskilt inlägg om den biten med ångesten.
Osteopaten kände att jag var lugnare idag än tidigare. Skönt! Kommer därför göra ett par månaders uppehåll från dem för att se hur kroppen klarar vardagen på egen hand. Jag har inte ont i kroppen längre som jag haft tidigare, vilket också känns skönt.

Efter en lång dag, ska det bli skönt att sova om hjärnan håller med.
God natt!

Kortspel 1

Här spelar jag kort med en tjejkompis som var på besök i söndags. Spelade såklart med min STORA kortlek.