Koppla av med en ljudbok

Gästblogg- 2017-04-26

Det där med att koppla av och vara i nuet är svårt. Jag har  ju inte det där speciella filtret som ni har som gör att ni kan sålla bort intryck som ljud och ljus bland annat. För mig finns allt där på samma gång. Samtidigt som tankar hoppar runt från det ena ämnet till det andra. Min hjärna kan helt enkelt inte stänga av. Därför blir det lätt överbelastad.

Jag tränar på det. Hela tiden! Att vara i nuet.

Idag har jag varit ute på balkongen. Suttit där. Haft en ljudbok i örat och bara blundat. Så skönt. Hade jag däremot inte haft hörlurarna i örat så hade jag hört, bilar som kommit och åkt, dörrar som stängts igen, eller öppnats och massa andra ljud, som jag inte hade kunnat sålla bort. Fokusen hade då legat på alla andra ljud som jag hört.

Hörlurarna hjälper mig att hålla fokuset på just ljudboken och inget annat. Hjärnan får en chans att koppla av. Samtidigt fick jag sitta ute i friska luften. Solen värmde gott före middagen. Efteråt försvann den.

Ljudboken för mig är en skön avkoppling. Härlig paus från alla intryck.

Jag kopplar av på altan till en ljudbok stol på altan 2017 Utsikt från stolen på altan