Kommer jag någonsin att lyckas?

Gästblogg- 2013-05-20

Jag har funderat myycket av och till på om jag med min skadade hjärna kan få ett bättre lokalsinne… jag börjar tveka på detta nu, eftersom jag vet att den delen där lokalsinnet sitter i hjärnan (hippocampus) är skadad hos mig. Detta efter att ha läst en del läkarintyg genom åren. Det gör mig aningen nedstämd, men inte mer begränsad än förut. 

Det jag nu funderar på är om det finns hjälp att få för att klara sig bättre på egen hand och samtidigt känna mig trygg i det? Någon som vet? 

Att jag har dåligt minne gör inte saken lättare. Det hade varit skönt att veta att jag kan lita på att jag hittar själv på främmande platser också. Även om män har bättre lokalsinne än kvinnor, så hoppas jag att jag hittar ett sätt som fungerar, eftersom jag vill vara så självständig som möjligt. 

Går det att träna upp skadade delar av hjärnan? 

Kram!