Känslor som kommer upp!

Gästblogg- 2011-04-17

Efter att ha sett ”Det blir bättre” med Morgan Alling, som huvudperson i kvällens program, känner jag en ENORM kick, en kick fylld med energi, när jag tänker på allt det jag VILL och KOMMER göra i höst. Jag känner mig taggad inför den.

Om jag ska se tillbaka på mitt liv jag hittills har levt, så fylls mitt inre med blandade känslor. Jag känner mig ARG på de som behandlade mig som ett kolli. De gav mig inte en chans att knyta band till någon. En annan känsla jag får är: triumf. Jag överbevisade de läkare som trodde att jag inte skulle bli något annat än ett kolli. Jag blir irriterad, när jag tänker på meningen som användes: ”Hon är för vårdkrävande” HAR JAG VALT ATT FÖDAS MED DENNA PROBLEMATIK? SVAR: NEJ!

KAN JAG GÖRA NÅGOT ÅT DET? NEJ, DET KAN JAG INTE. Jag kan inte ändra på det jag har varit med om. JAg kommer få leva med detta funktionshinder, oavsett om jag vill det eller inte.

De gav mig EN enda chans… om man nu ska kalla det för chans.

Man känner ett svek. Jag kan också känna att det var nog bra det som hände, just för att jag skulle få chans till ett bättre hem, ett bättre liv.

Några som ALDRIG har svikit mig är min biologiska mamma och mina fosterföräldrar.

Ett sätt för mig att överleva den jobbiga och fruktansvärda tiden i mitt liv, var att stänga av, och gå in i mig själv. Jag gjorde som sköldpaddor gör när de känner sig rädda eller otrygga.

Kram!