känslig för ljud och ljus!

Gästblogg- 2011-06-22

Just nu har jag det inte så lätt. Är känslig för olika ljud och ibland även ljus. Inte bara för att jag har FAS, nej, utan min andra sjukdom Hydrocefalus, påverkar det hela just nu.

Jag har levt med dessa sjukdomar sen jag föddes. Just nu ställer hydrocefalusen till ganska mycket besvär för mig. Hydrocefalus är grekiska och betyder vattenskalle. Det innebär att hålrummen i hjärnan, fylls med onormalt mycket vätska. Jag har fått en s.k Shunt (ventil) som ska leda iväg vätskan från hjärnan, via en tunn silikonslang ner i buken.

När shunten inte fungerar som den ska, och jag får ett ökat tryck i skallen, får jag huvudvärk.

Jag börjar då skygga för ljud och ljus. Jag kan inte lyssna på mellanhög musik, utan att jag reagerar och sänker volymen med en gång.

Skramlet av bestick är fruktansvärt jobbigt att lyssna på också.

Jag tar smärtstillande för huvudvärken och brottas dagligen med detta problem.

Kram på er!