Känslig för intryck!

Gästblogg- 2012-08-18

Dagligen tar hjärnan in olika intryck och känslor. Jag samlar lätt på mig en massa olika intryck och känslor…. utan att bearbeta dom.
När jag inte orkar mer, så kan det räcka med att jag känner att någon är irriterad på mig och säger ett ord, som jag inte vill ta emot i det läget. Då blir jag irriterad och tårarna sprutar på mig samtidigt som jag blir arg.
Jag hatar de stunderna, men det är en reaktion av att jag har burit på mycket för länge.
Igår när jag var på Liseberg, samlade min hjärna en massa intryck och känslor. Idag är mitt huvud tungt (känns som om det är en klump av cement som finns där)
Jag försöker hålla koll på vart vi ska gå, samtidigt som jag ska hålla koll på mig själv så att jag inte krockar eller går in i andra människor.

Jag kämpar sen ett par år med att hitta ett fungerande sätt att sova på, för att jag ska vara utvilad och pigg på dagarna. Det tar enormt mycket kraft och energi från mig.
Det här med sömnrubbningar är något som vi med FAS kan drabbas av också. När det var intensivt med sjukvården och alla operationer, kunde jag sova inte så bra på nätterna pga oro och inre stress.

Nu ska jag sova. Fick prata med en släkting som jobbar inom vården idag. Hon tyckte att jag skulle försöka sova 10-12 timmar / natt, eftersom jag har en så liten kroppshydda. Hoppas att det kan hjälpa mig. I bland känns det som om att min hjärna är lika känslig för intryck som ett barns.

God natt!