Kan jag klara av det?

Gästblogg- 2013-08-28

Jag har börjat spåna på olika sätt att nå mitt mål – en riktig utbildning till fritidsledare. Kan jag med betyg från särskolan gå en vanlig utbildning? Självklart, kan jag det. Jag måste bara läsa upp mina betyg i kärnämnena matte, Svenska, engelska, religion, och NO. 

Den praktiska delen som ungdomsledare har jag redan, sen några år tillbaka. HURRA!! 😉 

Jag kommer att behöva läsa mellan 1-3 år på en allmän kurs före jag söker den två år långa utbildningen till fritidsledare. 

Det kommer nog inte bli lätt, eftersom jag inte är så intresserad av något av de ämnena mer än språkbiten. 

Ska jag ta mig dit jag vill, måste jag kämpa med matten, NO och religionen. 

När jag väl är klar med min utbildning kommer jag att kunna jobba på lekterapin, där vill jag vara – för att jag kan sätta mig in i hur det känns att vara sjuk och lyckan över att få gå ner dit. Det är skönt att kunna slå bort tankarna på smärta och obehag. 

Nästa år hoppas jag kunna påbörja mina fem år i skolbänken. (jag får tänka att jag ska läsa lika länge som de som läser till läkare gör) 

Jag får dessutom en arbetsmiljö inomhus – skönt vintertid!;)

Kram!