Kan jag jobba självständigt?

Gästblogg- 2017-02-01

Idag har jag varit iväg till min arbetsterapeut som ville se hur min simultanförmåga (om jag kan göra fler än en sak åt gången)  fungerar. Vi har bestämt sedan några veckor att jag skulle komma dit och baka en sockerkaka – en busenkel uppgift, som jag har gjort några gånger.
Hon satt mest och tittade på när jag gjorde bakmomenten. Samtidigt kunde vi prata om alla möjliga trevliga saker som inte rörde bakningen. 😉

Har utvecklats en hel del i köket sedan jag började laga mat och baka. Det som fortfarande stressar mig är om någon står över mig och kritiserar mig för hur jag gör något. Likaså när någon måste stå och instruera hur jag ska göra.
Så länge det inte händer så är det lugnt.

Använder hellre ett recept att följa.  Känner att jag jobbar lättast ensam. Då fungerar det som allra bäst för mig. Orkar inte hela tiden bli bedömd av andra. Då sjunker min självkänsla och tron på mig själv.

När jag gick ur gymnasiet så fick jag ett vitt A4-papper där läraren i Hemkunskap hade skrivit att jag inte klarade av att att vara självständig i köket. Då var det där med matlagning ett enda kaos för mig att förstå. Det har krävts många år av träning för att komma dit jag är idag.

Jag är inte heller speciellt känslig för att det måste vara exakt de redskapen jag har hemma som jag måste använda på andra platser.

Arbetsterapeuten var mycket nöjd över det hon har fått se idag.

Så här blev sockerkakan idag:

Sockerkaka 2017