Kan jag hålla vikten efter min målvikt?

Gästblogg- 2019-06-16

Jag har sett under de senaste månaderna att kilona fortsätter att öka långsamt på vågen. Jag brydde mig inte om det till en början, men jag vill hålla en sund och hälsosam vikt för att min kropp ska hålla i många år framåt.
Jag har en app tillhörande träningsklockan som mäter antal förbrända kalorier. Jag har inte brytt mig om att föra in antal kalorier som jag ätit. När jag provade att göra det insåg jag att jag äter mer kalorier än vad jag förbränner. Det måste vara en balansgång mellan de två för att jag ska kunna hålla min nuvarande vikt utan att varken minska eller öka i vikt.

Jag försöker ändå äta allt utan att hindra mig själv och vara för strikt. Jag satsar på att äta mina 3 mål mat varje dag och hoppa över en fika, om jag ligger i zon. Det kan vara så att jag inte är sugen på fika för stunden också. Det eror också på vad jag har för planer för dagen och hur mycket jag rör mig.
Jag förbränner ju ändå kalorier av att bara leva.
Stapelns färg ska vara grön eller blå för att vara ok. Är den rosa så ligger jag under min dagliga förbrukning. Om jag bara äter utan att tänka mig för så måste jag röra på mig mer.

Enligt mitt BMI så är jag normalviktig och där vill jag vara.

Kalorier in VS ut.1jpg Kalorier in VS ut
Appen har också fått mig att börja fylla i allt jag dricker under en dag. Jag har alltid fått känslan av att jag dricker för lite. Med appen ser jag att jag dricker närmare 1.5 – 2 liter om dagen. Det är bra gjort trots att jag har en liten kropp, som inte behöver lika mycket vätska som en normalstor person. Jag behöver inte längre ha skuldkänsla för att jag inte dricker tillräckligt.
Jag har försökt att räkna ihop allt jag dricker förut, men lyckas aldrig få ihop det. Nu behöver jag bara mata in varje vätskeintag i appen så räknar den ihop hur mycket jag dricker på en dag.