Kan inte skylla på att jag är kort längre...

Gästblogg- 2017-02-23

I veckan som gått har jag fortsatt ligga hemma med feber och förkylning som är envis och inte riktigt vill släppa.
Igår var jag iväg och lyssnade på Kjell Enhagers föreläsning, där han pratade om personlig utveckling.
Mycket intressant ämne.

Träffade honom snabbt vid pausen och tog en bild tillsammans med honom. Kände mig kort intill honom, men jag hade mina stövlar på mig, som gav mig några centimeters längd. 😉 Ibland får man vara smart när man inte har de rätta förutsättningarna med sig.

När jag tänker på min egen utveckling känns det som att kroppen inte utvecklats så mycket sedan jag var barn/ungdom. Det som har ändrats är mitt sätt att tänka. Kjell berättade om massa olika händelser som han fått vara med om, och gav tips på hur man ska tänka i olika situationer. En av dem är vårt kroppsspråk. Våra tankar påverkar oss och vårt kroppsspråk mer än vi tror. En negativ tanke föder negativa känslor hos oss. Likaså blir det med positiva känslor och tankar.
En annan är vad vi gör med våra inre bilder och minnen. Alla negativa minnen som vi har med oss, ska vi kasta över axeln efter att vi förminskat dem och gjort dem svartvita.

Något som slog mig när jag tittade på TV tidigare i veckan, var när jag såg The little couple på femman. De står och tvättar taket på bilen och är faktiskt kortare än mig. Jag kan därför inte längre skylla på att jag är kort. Jag måste ha andra sätt att göra saker på. Ställa mig på kanten på hyllan i affärer för att nå högre upp, eller dyka ned i frysarna i butikerna för att nå, fastän jag har lärt mig att det egentligen inte är okej att göra så. Använda pallar och stolar oftare.

Kjell Enhager och jag 22 februari 2017 vara konserthus