Kampen mot smärtan slutar inte än...

Gästblogg- 2014-03-29

Kampen med smärtan har pågått i fem år…. fem år, utan ett riktigt svar. Bara ett ”Vi tror att det kan vara…” För två veckor sen var jag på ett nytt läkarbesök. Läkaren gav mig ett lugnande besked om att det inte är shunten som strular. Det positiva är att jag ett tag framåt slipper genomgå fler operationer. Skönt. Vad kan min huvudvärk då bero på? Migrän? Kan vara till viss del, ja. Många tankar snurrar i huvudet sen det besöket.

Jag hade mycket hellre haft shunthuvudvärk… varför? Jo, för det räcker med att byta shunten för att bli kvitt smärtan. Tyvärr ser det mörkare ut nu tycker jag. Det känns som att jag istället nu tvingas leva med smärtan.
Tacka vet jag flytande läkemedel, då jag har svårt att svälja tabletter.

När jag har provat det, så fastnar de nästan på halva vägen, och jag drabbas av panik. När jag har provat att mosa dem, har det smakat fruktansvärt illa. Många säger att svårigheten med att svälja tabletter, sitter i huvudet. Det gör det inte hos mig. Då hade jag inte kunnat svälja de minsta heller. Det gör jag med lätthet.

Igår hade jag stora problem med smärtan – Migrän anfall, som började redan på morgonen. Hemskt. Hade turen att bli ordentligt ompysslad av min pojkvän.

Det som känns tungt är att min vattenskalle är en del av alkoholskadan.

Kram på er!