Kampen med vikten!

Gästblogg- 2011-05-10

Jag har kämpat under många år med min vikt. Det spelar ingen roll hur mycket jag än äter. Jag måste vara riktigt hungrig för att orka äta den här storleken på portion (bilden)

Jag gick till en Dietist för 7-8 år sen, då jag tog upp mina bekymmer om att jag inte ökar i vikt. Hon gav mig rådet att prova näringsdrycker. Smakerna jag valde var: choklad och nyponsoppa. Jag skojar inte när jag säger att eftersmaken var torr och rent ut sagt vidrig. Det vi hade beställt var bara bortkastade pengar… de återstående förpackningarna blev stående i papp-kartongen, flera månader framåt.

Några månader senare dog Dietisten… Jag träffade henne en gång, och det var en gång för mycket. Det dröjde några år innan jag gick till en Dietist igen. Jag provade nya näringsdrycker med märket Resourse, med smak av Nyponsoppa och Vanilj. Nyponsoppan var helt klart godast. Jag drack av den och Vaniljen under min sjukhusvistelse 16-20 mars 2009. Den hade i alla fall inte den där vidriga torra eftersmaken som de andra dryckerna haft.

2010 var jag inlagd på nytt, och fick då stora problem att äta efter en stor operation som jag då gjort. Jag fick då träffa en Dietist som jag fick chans att diskutera mina matvanor med. Tyvärr gav hon mig 3 klara näringsdrycker som hade just den där vidriga eftersmaken. Jag klarade inte ens att ta mer än en klunk av varje, innan jag var redo att kasta upp det… Jag ´har insett att Näringsdrycker inte funkar för mig. Under den veckan jag låg inne, så hade jag förlorat 1 kilo, vilket är ganska mycket för min lilla kropp. Jag fick ångest för att jag inte åt något.

Jag har stannat på min blygsamma vikt: 33 kg.

Nu ska jag sova!

God natt, sov gott!

Kram, Cissi!