Kampanjveckan är ÄNTLIGEN igång

Gästblogg- 2019-02-12

Årets absolut viktigaste vecka är ÄNTLIGEN igång. Den ät för er som inte har hört talas om varför den finns, viktig just för att den ska uppmärksamma barn som lever med missbruk i i familjen och påverkas negativt av att ena eller båda föräldrarna dricker alkohol i okontrollerade former.

Det är härligt för mig att få vara en del av den här kampanjen. Jag har tidigare år bloggat och varit på föreläsningar och haft föreläsningar under den här kampanjen. Det känns bra att kunna dela med mig av mina erfarenheter av att växa upp med en eller båda föräldrar som varit alkoholister. Jag har sett det på nära håll.
När kampanjen som du kan läsa om HÄR startades 2011, hade jag nyligen fått kontakt med CAN och Drugsmart. Att få vara en av dess ambassadörer känns fortfarande lika stort och viktigt för mig.

HÄR kan du läsa en artikel som nyligen publicerats i tidsskriften Accent om nolltolerans mot alkohol under graviditeten som är det allra bästa för fostret.

Mamma och jag har alltid haft en speciell relation trots de skador som jag fick av hennes drickande under graviditeten. Många undrar säkert om jag någon gång varit arg på henne för det. Mitt svar: Ja, det har jag varit. Jag är inte det idag. Jag har mer eller mindre accepterat att mitt liv ser ut som det gör. Det blir inte bättre av att jag går omkring och är sur på henne för det. Det kommer inte förändra min situation.
Hjärtat på bilden nedan fick jag av henne julen 2018.

Hjärta dotter

HUR KOMMER DU TA DEL AV ÅRETS VIKTIGASTE VECKA? BERÄTTA I EN KOMMENTAR NEDAN