"Jag måste bli hög!"

Gästblogg- 2016-01-31

Det är en mening som skrämmer mig. Jag har ju varit mycket inom sjukvården och fått lugnande medel inför operationer. Känslan av att kroppen inte lyder är jobbig. Jag kan inte lita på den med så mycket lugnande och smärtstillande samt narkosmedel i kroppen.
Måste be om hjälp att få göra mina behov på en toalett. Benen bär mig oftast ordentligt först dagen efter ingreppet.

I ett av fallen var jag så borta efter en operation att jag inte minns att jag pratade med en sköterska. Hon kom tillbaka dagen efter, men minnet var totalt borta.
Jag vill ju komma ihåg vad jag säger till vem.

Innan den stora operationen 9 november 2010, fick jag en liten blå tablett som skulle vara lugnande. Jag tänkte:  ”De väcker mig säkert när de kommer för att köra ner mig till operationen om en stund”
Jag sov så hårt på den tabletten att jag inte hörde att de kom och hämtade mig, inte heller hissar som lät, eller att sängen rullade. Hörde inte heller människor som pratade med varandra, dörrar som öppnades… ja ni förstår. Jag var totalt borta.

Det är läskigt när jag tänker på vad som kunde hänt, och vad som händer många som drogas ner på fester.
Det är hemskt att höra att många unga har det så jobbigt att de väljer droger som en ”trygg tillvaro och tillflykt” Jag ser droger som en del i att inte kunna kontrollera sin egen kropp.
Mycket bättre att inte ta droger och ha kontrollen över sitt eget liv.
Låt inte drogerna styra över era liv.