Jag KAN om jag VILL!

Gästblogg- 2015-03-22

Idag har jag jobbat med att lösa uppgifter i ett spel som heter Dragonbox. Du tänker matematiskt men är inte medveten om att det är matte du jobbar med. Smart va? Jag har inte spelat det spelet på säkert mer än ett år. Ändå kom jag ihåg hur jag skulle tänka till en viss del. Bredvid mig hade jag den killen som lärde mig hur spelet fungerade. Jag kom längre än jag hade väntat mig.
Ibland hände det att jag råkade trycka på ”tillbaka-knappen” som tog mig till den banan som jag just klarat. Så det var bara att göra om uppgiften igen.

Ibland kändes uppgiften på skärmen svår att lösa, men när jag väl började nysta i problemet så kunde jag komma underfund med hur jag skulle göra.
”Jag är inget matematiskt geni!” sa jag till honom på en av banorna. ”Näe, men du håller på att bli!” var hans svar. Vågar jag tro på det?

matte-dragonbox algebra