Jag kan dra nytta av att vara liten

Gästblogg- 2013-05-14

Idag har jag ridit lektion… tro det eller ej… på en shetlandsponny. Det känns lite lustigt när jag vet att många i min ålder inte kan rida de små liven. På ett sätt är det bra för ridskolorna här omkring att det faktiskt är så, för att shettisar rider oftast de små barnen på. För dom är en shettis inte så lätt att hantera, med tanke på att de kan göra en massa bus, och när man börjar rida har man kanske inte kunskapen om hur man ska hantera allt. Det kan vara skönt att vara shettis i det läget och ha övertaget över ryttaren…. Enda tills dess att någon som jag kommer upp och börjar ställa krav på dom, som har lite erfarenhet och vet hur jag ska göra, för att vinna diverse strider. 

Jag måste erkänna en sak: Jag kommer aldrig vänja mig vid att jag är vuxen på papper men fortfarande kan rida shettis. 

Shettisen på bilden som jag red idag, tyckte om att få komma ut och jobba lite.  

Hade jag inte fått alkoholskadan och tillväxthämningen så hade jag aldrig fått vara med om detta i vuxen ålder. Det är trots allt en viktig uppgift jag får från ridskolan, för att barnen ska kunna rida också. 

Dessutom kan jag tala om att ridbyxorna jag hade på mig går i storlek 130…! På ett par andra som jag har är det 150. Jag har länge hoppats på att bli längre, men det lär inte hända. 

Hästen försökte testa mig en gång genom att springa nära staketet och titta ut mot gräset, men jag såg blixtsnabbt vad som var på G, så jag korrigerade honom och sen var striden över. 

Kram!