Jag håller inte måttet!

Gästblogg- 2011-04-18

Jag har försökt att träna med olika maskiner som finns på sjukgymnastiken, för att bygga upp muskler och bli starkare. Tyvärr fungerar det inte. Maskinerna som finns är inte anpassade för en sån liten person som jag är. För att jag ska klara av mycket av allt i min vardag så måste jag tänka om. Allt det som en normalstark person klarar, oavsett vad det än kan vara, så måste jag ALLTID lägga mig snäppet under det. Om jag vill nå saker, högt upp, måste jag klättra… om jag vill bära in en matkasse måste jag stanna några gånger under tiden för att vila.

Det känns frustrerande att det är så… Jag är inte lika kort som en dvärg. Jag är kanske till och med svagare än vad en dvärg är. =( Folk ser inte att jag är äldre än vad min kropp visar genom längd och vikt… jag är inte lika stark som alla andra… är inte heller så bra på matte, vilket de flesta utbildningar kräver.

En annan del inom mig säger mig att jag är unik (varje person är unik) tack vare FAS-skadan. Jag fyller en funktion.

Det är inte mycket jag klarar som andra klarar i min ålder.

Kram