Jag fick åka ambulans idag

Gästblogg- 2016-06-10

Oj! Vilken händelserik dag som varit. Har haft återkommande huvudvärk i sedan i onsdags. Trodde till en början att det berodde på nässprayen som jag använt mot min allergi. Provade att byta ut den. Trodde att bytet skulle göra att huvudvärken försvann.
Lång näsa till mig.
Tog smärtstillande igår för att se om jag kunde lösa det så tillsammans med några timmars sömn. Men tänk så fel jag hade.

Vaknade med en SPRÄNGANDE huvudvärk. Tyckte att det var konstigt då det aldrig blir så om det inte är fel på shunten (Mitt dränage) eller att trycket i huvudet är för högt. (Har aldrig så ont vid spänningshuvudvärk. Då kan jag röra mig normalt. Det kan jag inte nu.)
Efter samtal med 1177 ringde jag efter en ambulans, som var framme strax efter att jag avslutat mitt samtal med SOS.
Jag samlar ihop mina saker med personalens hjälp snabbt, innan vi lastade in oss i bilen alla tre. Huvudvärken ger sig inte trots rörelse. Har inte velat ta smärtstillande om det skulle vara så att jag inte fick det för dem.

Får EMLA-plåster i bilen under resan till sjukhuset.
Väl framme får jag ett rum, samt ID-band runt handleden. Ligger på ett rum på akuten.

De gör alla de vanliga rutinmässiga kontrollerna.

När de ska ta prover tror jag att killen ska använda en vanlig prov-nål, men han gör istället något som jag inte trodde att han gjorde. Han sätter en kanyl, som jag knappt känner av pga bedövningsplåstret.
Han gör det för att slippa sticka mig fler gånger. Han sätter den dessutom på första försöket. Skönt! Hade inte orkat bråka med nålar, när jag redan hade så ont.
När jag får frågan om vilken grad smärtan har, blir mitt svar:
– 12, skalan är därmed spräckt.

Gör två olika typer av röntgen.
Pratar till sist med en läkare som jobbar på neurologen. Han vill inte göra något utan min vanliga neurokirurgs bedömningar så det blir att vänta med vidare behandling tills på måndag. Blir hemma under helgen.

Hoppas att det löser sig på måndag. Kan tänka mig att det blir en tuff dag.
Önskar er en trevlig helg!

Kram på er!