Jag blir stressad av mycket intryck och händelser

Gästblogg- 2018-09-11

Det där med att vara ständigt kontaktbar är något som jag har trott att det inte är något som stressar mig.
Bestämde mig en dag att försöka stänga av aviseringarna till messenger via mobilen. Mobilen plingade tidigare flera gånger om dagen och jag skiftade fokus från det jag gjorde för att se vem som skrivit något.
Nu har det gått ett tag och jag märker redan skillnad. Pulsen är lägre än tidigare. Nu ligger den på 60-80 slag / minut i vila. Det har den aldrig tidigare gjort, så länge jag har ägt träningsklockan.
Jag har ju försökt att anpassa mig efter allt jag ska göra och inte reflekterat över att det kanske inte är aktiviteten som är boven, utan att det är alla intryck som min hjärna matas med dagligen som är boven.
Jag har ju läst att till exempel att de med ADHD är känsliga för intryck. Just nu är det fingrarna som trycker på tangenterna som låter samtidigt som jag hör att bilar passerar mig utanför. I övrigt är det TYST och lugnt.
Jag försöker andas med magen och njuta av lugnet.

Borde börja läsa fler fysiska böcker och njuta av tystnaden. Ska försöka läsa lite varje dag. Har en hel hög med böcker att läsa. Kan ju vara en god idé 😉
Jonas H 1 Född sensitiv