Jag är inte trög, jag har kort närminne!

Gästblogg- 2014-12-18

Jag kan många gånger känna mig trög, när det kommer till inlärningssituationer. I själva verket är det inte så att jag är trög, utan att min hjärna får massor av information som den ska bearbeta och komma ihåg. Närminnet är inte så bra hos mig som hos en frisk person. När jag gick på kulturskolan så började jag att ta pianolektioner. Det gick sådär.  När jag får en instruktion om vad jag ska lära mig, så lyssnar jag och försöker göra det läraren vill. När det byggs på med ett steg ovanpå det första jag lärde mig, så känns det svårt att bygga ihop det, för att min fokus ligger på det jag lär mig just nu, inte för fem minuter sedan.

Det vi gick igenom för fem minuter sen, kan vara som bortblåst ur mitt minne, så jag måste få repetera steg ett och två tillsammans så att även det sitter. Vad jag lärde mig i steg ett måste jag också få en påminnelse om och kanske gå igenom IGEN!

Nu vill jag testa DITT närminne!
Kommer du ihåg dessa instruktioner som visas i videon nedanför?