Internationella Barndagen

Gästblogg- 2018-10-01

Ja, då går vi in i Oktober månad. Idag bloggar jag extra för att idag är det Internationella Barndagen. Tur att det stod i kalendern. Hade inte haft koll på när det var. Nu vet jag det.
Idag har jag städat och passande nog lyssnat på ljudbok. Ljudboken heter Mamma sa att jag inte fick berätta av Cathy Glass

Den handlar om en mamma som är familjehem åt barn som på olika sätt inte kan bo kvar i sin biologiska familj, och som har varit med om en del tuffa händelser innan de omhändertogs.
Har bara kommit en timme in i boken. Jag har redan svårt att sluta lyssna och vill höra mer. Cathy har skrivit många böcker. Ska försöka lyssna på alla.

För mig som har varit familjehemsplacerad känner jag igen mig en del i Cathys historia. Har varit med när barn och unga har kommit och gått. Flyttat in och flyttat ut. Många som kommer till ett familjehem har ofta en trasig barndom på ett eller annat sätt. Kanske känner sig vilsna.
Jag har ju haft turen att få bo så länge i en och samma familj som har gett mig kärlek och brytt sig om mig på bästa möjliga sätt.  Det tycker jag är viktigt att lyfta fram att Det finns många barn som har turen att komma till en bra familj, istället för att lyfta fram de som bara får det dåligt i ett familjehem.

Mamma sa att jag inte fick berätta