Ingen rök på mig tack

Gästblogg- 2016-04-01

Åh jag slog mig ned på en uteservering efter skolan innan min klipptid idag. Finns inget härligare än att sitta i solen ibland. Är det någon mer än jag som scannar av hela uteserveringen innan man sätter sig ned? Inte för att hitta soligaste eller bästa platsen, utan för att hitta den mest rökfria platsen. Identifiera rökarna är steg ett innan jag hittar någonstans att sitta. Alldeles för många gånger har jag med öppen mun, redo att börja dricka min tekopp och precis i samma ögonblick, innan jag hunnit smaka på koppen så kommer ett helt rökmoln flygande, rakt ner i munnen på mig och jag känner ingen smak på mitt te.

Mm, samma sak hände idag igen. Jag satt och njöt i solen och helt oväntat så började jag känna hur röken nådde mina kläder. Ska man säga till? Kan man skylla på sin astma? Eller kan man säga att här har jag betalat för att sitta och fika och jag vill inte ha rök på mig och mina kläder. Jag vet inte. Vad säger ni? Stör det er också?